כשאנחנו חושבים על רוחניות פעמים רבות שהדימוי שעולה לנו הוא זה של העולמות הגבוהים, השמיימיים, היכן שהשאיפות, התקוות והחלומות שלנו פורחים ולהיכן שאנו מכוונים אנטנה עדינה כדי לקבל תשובות מהאינטואיציה שלנו. וכל זה נכון.
העולמות הגבוהים מזינים אותנו ומחיים אותנו בחומרים נשגבים. ועדיין, כשאנו חושבים על השאיפה שלמעלה אנו יכולים לחשוב עליה כחלק מציר שמחבר בין ה״למעלה״ ל״למטה״, וכמו באימרה המיוחסת להרמס טריסמגיסטוס, ״כפי שלמעלה, כך גם למטה״, ציר השאיפה מחובר לציר השורש והם המשך זה של זה.
היה רגע, לפני שנים, בו עמדתי באמצע היכל בריטריט בהרים שמעל אסיזי ותרגלתי ריקודים מקודשים. נתבקשתי לעצור ולדמיין את הציר האנכי העובר בגופי וגיליתי שהציר שלי עולה מעלה מהראש הרחק וגבוה, כמו עמוד של אור אל השמיים. התפלאתי לגלות שלציר שלי לא היה כל המשך מתחת לרגליי. בכוח הדמיון לקחתי חלק מהגובה שנוצר מעליי ו״דחפתי״ אותו כלפי מטה, אל מתחת לכפות הרגליים, עמוק אל תוך האדמה. זאת הייתה תחושה חדשה, יציבה, זקופה, מושרשת.
הדבר שגיליתי היה שהיכולת לעלות גבוה קשורה ליכולת לרדת למטה, בדומה לעץ בעל צמרת גבוהה, שהוא גם בעל שורשים עמוקים. כאנשים ״רוחניים״ לפעמים המקומות של הרוח, של הדמיון ושל האנרגיות העדינות קורא לנו בחוזקה, אך על פני זמן היכולת להיות יציבים ומושרשים היא זאת שתעזור לנו לנווט את חיינו ולהוות צינור איתן לאנרגיות העדינות. אחרת, הפער בין עולמות הרוח ל״חיי היומיום״ עלול להפוך לבלתי נסבל.
מה מחזק את ה״שורש״? ללכת יחפים על האדמה, לעשות תרגילי קרקוע, לעשות שלום עם ה״מקור״ שלנו, כלומר עם הסיפור המשפחתי שלנו ונסיבות חיינו, לדאוג לצד החומרי שלנו: לבית שבו אנו גרים, לסביבתנו המיידית, וגם לניהול הכספי והכלכלי שלנו.
אני יודעת שרבים מאיתנו חווים קושי עם כסף. פעם בכלל לא רציתי לשמוע על כסף, תפסתי כסף כדבר שמפריד בין אנשים ויוצר קנאה. העדפתי ״בַּרטרים״ ולעבוד ״בשם הערכים״ מבלי לבקש את התמורה הכספית ההולמת. עם הזמן למדתי שכסף הוא סוג של אנרגיה, וכשאני מכבדת אותו אני גם מכבדת את תנועת הנתינה והקבלה המפרה שנמצאת בבסיס מערכות היחסים הסינרגטיות.
בתקופה הזאת, שבה יש הרבה פחות וודאות בחיי היומיום שלנו, מקורות הפרנסה של רבים מאיתנו נפגעו, שרבים מאיתנו בחל״ת, כשהאקלים בארץ ובעולם רווי בחוסר בהירות כלכלית, אחרי 3 מערכות בחירות בזבזניות, כשתקציב המדינה תקוע וההשפעות של הסגר על היכולת הבסיסית ללכת לעבוד עוד קיימות, הגיע הזמן לדבר על כסף. זה הרגע להגיד שגישה נכונה לכסף נותנת לנו שורש איתן לעלות מעלה ולפרוח.
אני לא מתיימרת לומר שהתקופה הזאת היא ״טובה״ כלכלית. חשבתי להציע למי שרוצה בכך סרטון שעוזר למקם את התקופה שלנו בעיניים מפוכחות, ובכך לטפח את ה״שורש״ על ידי הגברת המודעות שלנו לתהליכים גדולים יותר, שמתרחשים ברקע ושכולנו מושפעים מהם.
לאור הפער שמצטייר לפעמים בין החומר לרוח ההצעה שלי היא לחבר בין הדברים, בין ה״למעלה״ ל״למטה״ ולראות את החומר והרוח כחלק מאחדות אחת. ומתוך המחשבה הזאת, ההבנה שאדם מאוזן הוא אדם שהחלקים השונים שבו הופכים ליותר ויותר מאוזנים והוא יכול להיות ״גם וגם״, ברוח ובחומר. לפי אליזבט הייך האדם הוא היצור היחיד עלי אדמות שיש לו את היכולת הזאת:
"ישנו רק יצור אחד ויחיד אשר מסוגל להגשים במודע את שני החוקים הללו: האדם. הוא החולייה המקשרת בין עולם הרוח לבין עולם החומר. הוא מסוגל לחיות בו-זמנית על פי חוקי שני העולמות. מחשבותיו, דבריו ומעשיו יכולים להקרין זולתנות ואהבה אוניברסלית – להוות פעולת נתינה, בעוד שגופו שייך לעולם החומרי ומקיים את חוקי החומר. כל חוק במקום הנכון ובזמן הנכון הוא אלוהי והיפוכו הוא שטני. ללא התנגדות החומר, הבריאה הייתה בלתי-אפשרית".
מתוך התקדשות מאת אליזבט הייך
אני משתפת אתכם סרטון מאיר עיניים ומעמיק, שעושה סדר ומסביר מהי כלכלה. אני מאוד אוהבת את הסרטון הזה, גם כי הוא סרטון אנימציה 🙂 ובעיקר כי הוא מסביר דברים מאוד מורכבים בצורה פשוטה, חושף סוג של אמת. הסרטון עם כתוביות בעברית והוא מאפשר לעשות מעין זום-אאוט מההתרחשויות שאנו רואים במהדורות החדשות בתקופה הנוכחית ולפתח מודעות לתהליכים.
מי שחיבר את הסרטון המרתק הזה הוא ריי דאליו (Ray Dalio). החברה שלו Bridgewater היא חברת ההשקעות הגדולה בארה״ב, המעסיקה מעל 1000 עובדים, ובה הוא מנחיל שיטת Meritocracy שמעודדת חשיבה עצמאית, יצירתיות, ושהופכת חוסר הסכמה רעיונית ליתרון ועושר. דאליו, מעבר לעובדה שהוא מתרגל מדיטציה מזה שנים רבות, הוא גם אדם שבמשך חייו חיפש את החוקים שנמצאים מאחורי התופעות. הוא חקר 500 שנות היסטוריה אנושית כדי לגלות את החוקים שמניעים תופעות כלכליות וחברתיות שונות, והוא אחד היחידים שמצאתי שמצליח להסביר תופעות מורכבות בצורה פשוטה ומעמיקה.
הוספת תגובה